Tips kecantikkan

Hi orang yang sudi membaca blog akak.apa khabar?akak bz sikitla..lambat nak update blog sbb akak byk aktiiti,antaranya kazen bertunangla,p open house sana sinila,ngan anak2 sekolahnya dan mcm2 la..akak penat sgt! naseb akak ada abg li yg sentiasa menolong akak siang dan malam tanpa henti…i luv u my hubby..luv u ketat-ketatt..

Hari ni mood akak baik sikit sbb akak tak bz,so,aku curi tulangla kejap,update blog.so tajuk kita harini ialah TIPS KECANTIKKAN DARI AKAK WA,,,,

Akak ni makin dah berumur…lagi 5 tahun akak masuk 4 siries…masyallah..cepat betul masa berlalu,anak akak kecik lagi dik oi….maklumla akak kawen cepat tp dpt anak lambat,nak buat camna..sudah suratan takdir.

 

ok kita start di sini,

Kalau nak kurus dan ramping macam akak,makanla produk Herbalife..akak tak suggest langsung ambik Shaklee,sbb Shaklee mahal giler..Herbalife berbaloi-baloi..kalu nak order,oder kat akak punya kakak,nama dia Intan Nurlizah mohammad.Kalu kat fb,taip je nama dia…mesti jumpa.

Kalu nak kulit putih melepak mcam Cina apek, senang aje…tak payah makan berbotol2 supplement yg mahal2 tu.akak cuma goreng beras tanpa minyak,tumbuk dan buat scrub,buat hari2 kat kulit muka & badan,2 minggu lepas tu compom putih mcm telur rebus ..

Kalu nak muka licin pulak,akak sarankan pakai Safi rania gold,muka akak licin sebijik macam Rozita Che Wan.tak pun iras2 Vanidah Imran.tak caya tgk muka akak dlm gambar.hehehe (angkat bakul sendiri nampak))

 

 

Image Ni Gambar akak dan Jenny..cantikkan akak..abaikan mata panda akak tuu..

 

 

Akak pakai brand Safi Rania dr pencuci muka,toner, pelembab dll.akak beli set kat Mydin je…murahhh di bandingkan kat Watson & Guardian.

Bedak muka akak pakai in2it,kaler natural,lipstik brand loreal,celak brand Elianto dan pemerah pipi dan eyeshadow brand MAC (MAC pasar malam jeeee)

Last sekali,lepas mekap,akak pakai facial mist brand evian…perghh dia blend ngan mekap akak..pasti akak mmg Che ta @ V..

 

Nampaknya masa mencemburui akak,akak dah kene sambung keje.nanti aku buat tips kecantikkan dr kak wa part 2 pulak..bukan apa.bos akak dah jeling2 akak ni.macam tau2 je aku nk berblog2…

Babaiiiii…dan jumpa lagiii

 

 

 

 

Advertisements