Nasihat untuk pemandu Malaysia

Akak sebenarnya bengang dgn karenah pemandu kat Malasia ni.tak kirala motor ke kereta ke..Terus terang akak kata memang macam sial! Banyak sebablah kenapa akak kata macam ni.Akak cuma nak ketengahkan apa yang akak rasa paling akak bengang.
SELALUNYA kalau jalanraya sesak adalah kerana adanya pemandu yang BODOH!Sebagai contoh,kalau ada kemalangan.Terlalu ramai pemandu yang berhentikan kenderaan. Prihatinla konon!! tapi saja untuk berhenti tengok je!Bukannya berhenti nak tolong mangsa kemalangan tu.Dalam 30-40 kereta yang behenti tu adalah dalam 2-3 je yang tolong mangsa,yang lain tu sekadar TOLONG TENGOK je.Lebih teruk lagi ada yang siap amik nombor kenderaan yang kemalangan(nak pegi beli 4D)!!!Kalau setakat nak berhenti TOLONG TENGOK je,tak payahlah.Kan ke menyusahkan orang!
Ada satu kes akak kene.Masa tu akak balik kerja,akak hairan kenapa jalan sesak teruk dr hari biasa.Rupanya kereta rosak je pun.Lepas dari jem tu pun jln kedepan laju mcm biasa.tiba2 kereta depan akak berenti tiba2.Ingatkan accident ke apa ke.Rupanya berhenti nak tengok kereta sebelah accident (baru je jadi).dia bukan bawak perlahan2,tapi berenti terus!!!.Akak bagi hon 3-4 das kat dia.Bodoh punya perempuan!!!

Yang main telefon pun ada,lepas tu bawak pelan2.Dah tak de keje sgtla tu!!nak berfacebook facebook kat umahla..nyusahkan orang betul!!!

Then POTONG Q .Bila orang tak nak bagi masuk(masa potong barisan),siap tunjuk FUCK lagi.Apa punya celaka lah korang ni!Lambat belakang la!Apa masa kat sekolah dulu cikgu sekolah korang tak pernah ajar beratur ke??!!Ataupun memang tak pernah sekolah?!!Banyaklah sebenarnya akak nak cakap pasal attitude pemandu kat Malaysia ni.Tapi hmmm…penatlah.Takkan pernah berubah lahhh.

Lagi yg ni paling akak bengang,kau dah tau kau bawak slow mcm siput.kau bawakla kat line no 3 or lorong perlahan.ni kau bantai kat lorong laju.akak nak cepat..kau nak lambat kau pegila duduk tepi.apasal kau bangang sangat!!

Lagi nak masuk simpang tak bagi signal.Lain kali kau bagila signal.tak payah akak terkemut2 nak tunggu kau lalu.apa kau tak tahu mana nak tekan butang signal ke??nak akak ajar kan ke?

Panas aje akak kalau bawak kereta,nak nak ada  makhluk2 bodoh yg taktau bawak keta camana.akak tak kisah langsung kau nak langgar lampu merah ke,tak nak pakai tali pinggang keledar ke,nak potong double line ke.ada aku kisah?? janji kau tak kacau akak dan masa2 akak.

kalau akak bawak kereta kebal dah lama akak langgar & lenyek2 pemandu2 bangsat dan bodoh tu!!!

 

Advertisements